Recruitment for the winter semester 2024/2025

switch registrations cancel selection

The offer displayed on this page is limited to the selected registration. If you want to see the rest of the offer, select a different registration.

Technologia żywności i żywienie człowieka - studia stacjonarne I stopnia (WTiICh)

Details
Code SP-TZC_W
Organizational unit Faculty of Chemical Technology and Engineering
Field of studies ANG.
Form of studies Stacjonarne
Level of education First level
Educational profile practical
Language(s) of instruction Polish
Duration 3,5 - letnie
Recruitment committee address Al. prof. Kaliskiego 7, 85-796 Bydgoszcz, tel. 52 340 88 20 (pn. – pt. 9.00 – 15.00), e-mail: rekrutacja@pbs.edu.pl
WWW address http://wtiich.pbs.edu.pl
  Ask a question
There is currently no active phase.

Opis

NOWA FORMUŁA REKRUTACJI!
Od roku akademickiego 2024/2025 na Wydziale Technologii i Inżynierii Chemicznej kandydaci na studia stacjonarne rekrutują się na Wydział bez wyboru kierunku studiów.

Przyjęcie na studia stacjonarne odbywa się na Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej, a wyboru spośród czterech oferowanych kierunków: technologia chemiczna, analityka chemiczna i spożywcza, inżynieria farmaceutyczna, technologia żywności i żywienie człowieka, dokonasz w trakcie drugiego semestru pierwszego roku studiów.


Wybierając kierunek Technologia żywności i żywienie człowieka wstępujesz na ścieżkę edukacyjną, łączącą w sobie aspekty inżynierii żywności i zagadnienia związane z żywieniem człowieka, w tym elementy dietetyki. Kierunek studiów dostarcza kompleksowej wiedzy i umiejętności potrzebnych w dynamicznym środowisku branży spożywczej oraz w obszarze zdrowego żywienia. Technolog żywności potrafi wykorzystywać w swojej pracy różne dziedziny wiedzy, począwszy od nauk biologicznych, ale także medycznych, tych związanych z dietetyką, chemią spożywczą, biotechnologią żywności, czy inżynierią produkcji, a wszystko analizuje jako osoba z kompetencjami inżynierskimi. Technolog żywności i żywienia człowieka zna się na: procesach technologicznych, technikach i urządzeniach wykorzystywanych w produkcji żywności, organizacji i kontroli procesu produkcyjnego oraz kontroli jakości surowców i produktów zgodnie z systemami zapewniającymi bezpieczeństwo żywności. Pozostałe informacje znajdziesz pod adresem

Zapisz się pod adresem

Szczegółowy terminarz rekrutacji

Szczegółowe informacjie dostępne pod adresem.

Opłata rekrutacyjna

Opłata rekrutacyjna wynosi 85 zł.

Kontakt/Pomoc/FAQ

Szczegółowe informacjie dostępne pod adresem.

Rekrutacja cudzoziemców

Informacji odnośnie rekrutacji cudzoziemców na studia wyższe na Politechnice Bydgoskiej udziela pracownik Działu Współpracy Międzynarodowej. Pytania prosimy kierować na adres: cis@pbs.edu.pl