Rekrutacja na studia I stopnia (inżynierskie, licencjackie)

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Projektowanie żywności niskoprzetworzonej - studia stacjonarne I stopnia

Szczegóły
Kod SP-PZN
Jednostka organizacyjna Wydział Rolnictwa i Biotechnologii
Kierunek studiów projektowanie żywności niskoprzetworzonej
Forma studiów Stacjonarne
Poziom kształcenia Pierwszego stopnia
Profil studiów ogólnoakademicki
Języki wykładowe polski
Limit miejsc 30
Czas trwania 3,5 - letnie
Adres komisji rekrutacyjnej Al. prof. Kaliskiego 7, 85-796 Bydgoszcz, tel. 52 340 88 20 (pn. – pt. 9.00 – 15.00), e-mail: rekrutacja@pbs.edu.pl
Adres WWW http://wrib.pbs.edu.pl/
Wymagany dokument
  • Dokumenty wymagane do podjęcia studiów I stopnia
  Zadaj pytanie
Tura 1 (03.06.2024 00:01 – 15.07.2024 12:00)

Opis

Kierunek Projektowanie żywności niskoprzetworzonej jest kreatywnym podejściem do tworzenia żywności, zgodnym z aktualnymi trendami zdrowego odżywiania. W toku studiów nabędziesz kompetencji w zakresie znaczenia jakości żywności, jej cech funkcjonalnych w racjonalnym żywieniu oraz wpływu metod produkcji na środowisko przyrodnicze. Projektowanie żywności jest rozumiane jako całokształt pozyskiwania surowców spożywczych, ich przetwarzania i przechowywania kończąc na konsumpcji żywności, w szczególności o niskim stopniu przetworzenia. Pozostałe informacje znajdziesz pod adresem.

Szczegółowy terminarz rekrutacji

Szczegółowe informacje dostępne pod adresem.

Opłata rekrutacyjna

opłata rekrutacyjna wynosi 85 zł.

Kontakt/Pomoc/FAQ

Szczegółowe informacje dostępne pod adresem.

Rekrutacja cudzoziemców

Informacji odnośnie rekrutacji cudzoziemców na studia wyższe na Politechnice Bydgoskiej udziela pracownik Działu Współpracy Międzynarodowej. Pytania prosimy kierować na adres: cis@pbs.edu.pl


Zasady klasyfikacji

Ranking sumy punktów procentowych uzyskanych przez kandydata na pisemnym egzaminie maturalnym z trzech przedmiotów obowiązkowych: języka polskiego (JP), języka obcego (JO), matematyki (M) oraz z przedmiotu obowiązkowego lub dodatkowego do wyboru spośród: matematyki (M), biologii (B), chemii (Ch), fizyki lub fizyki i astronomii (F), geografii (G) obliczonej według następującego wzoru:

∑ =  [JP(pp albo 2pr) + JO(pp albo 2pr) + M(pp)] +  [M(2pr) albo 2B(pp albo 2pr) albo 1,5Ch(pp albo 2pr) albo F(pp albo 2pr) albo G(pp albo 2pr)]

Kandydat, który nie zdawał matematyki lub żadnego z przedmiotów do wyboru, może ubiegać się o przyjęcie na I rok studiów otrzymując 0 punktów z tych przedmiotów.

Ulgi w postępowaniu klasyfikacyjnym

1. Z pominięciem postępowania klasyfikacyjnego przyjmuje się laureatów oraz finalistów olimpiad stopnia centralnego:

  1. Biologiczna
  2. Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w bloku: Technologia żywności
  3. Wiedzy o Żywieniu i Żywności
  4. Wiedzy o Żywności

2. Z pominięciem postępowania klasyfikacyjnego przyjmuje się laureatów konkursów międzynarodowych i ogólnopolskich:

  1. Indeks dla rolnika