Recruitment for the winter semester 2024/2025

switch registrations cancel selection

The offer displayed on this page is limited to the selected registration. If you want to see the rest of the offer, select a different registration.

Projektowanie żywności niskoprzetworzonej - studia stacjonarne I stopnia

Details
Code SP-PZN
Organizational unit Faculty of Agriculture and Biotechnology
Field of studies projektowanie żywności niskoprzetworzonej
Form of studies Stacjonarne
Level of education First level
Educational profile academic
Language(s) of instruction Polish
Admission limit 30
Duration 3,5 years
Recruitment committee address Al. prof. Kaliskiego 7, 85-796 Bydgoszcz, tel. 52 340 88 20 (pn. – pt. 9.00 – 15.00), e-mail: rekrutacja@pbs.edu.pl
WWW address http://wrib.pbs.edu.pl/
Required document
  • Dokumenty wymagane do podjęcia studiów I stopnia
  Ask a question
There is currently no active phase.

Past phases in this registration:
  • Phase 1 (03.06.2024 00:01 – 15.07.2024 12:00)

Opis

Kierunek Projektowanie żywności niskoprzetworzonej jest kreatywnym podejściem do tworzenia żywności, zgodnym z aktualnymi trendami zdrowego odżywiania. W toku studiów nabędziesz kompetencji w zakresie znaczenia jakości żywności, jej cech funkcjonalnych w racjonalnym żywieniu oraz wpływu metod produkcji na środowisko przyrodnicze. Projektowanie żywności jest rozumiane jako całokształt pozyskiwania surowców spożywczych, ich przetwarzania i przechowywania kończąc na konsumpcji żywności, w szczególności o niskim stopniu przetworzenia. Pozostałe informacje znajdziesz pod adresem.

Szczegółowy terminarz rekrutacji

Szczegółowe informacje dostępne pod adresem.

Opłata rekrutacyjna

opłata rekrutacyjna wynosi 85 zł.

Kontakt/Pomoc/FAQ

Szczegółowe informacje dostępne pod adresem.

Rekrutacja cudzoziemców

Informacji odnośnie rekrutacji cudzoziemców na studia wyższe na Politechnice Bydgoskiej udziela pracownik Działu Współpracy Międzynarodowej. Pytania prosimy kierować na adres: cis@pbs.edu.pl


Zasady klasyfikacji

Ranking sumy punktów procentowych uzyskanych przez kandydata na pisemnym egzaminie maturalnym z trzech przedmiotów obowiązkowych: języka polskiego (JP), języka obcego (JO), matematyki (M) oraz z przedmiotu obowiązkowego lub dodatkowego do wyboru spośród: matematyki (M), biologii (B), chemii (Ch), fizyki lub fizyki i astronomii (F), geografii (G) obliczonej według następującego wzoru:

∑ =  [JP(pp albo 2pr) + JO(pp albo 2pr) + M(pp)] +  [M(2pr) albo 2B(pp albo 2pr) albo 1,5Ch(pp albo 2pr) albo F(pp albo 2pr) albo G(pp albo 2pr)]

Kandydat, który nie zdawał matematyki lub żadnego z przedmiotów do wyboru, może ubiegać się o przyjęcie na I rok studiów otrzymując 0 punktów z tych przedmiotów.

Ulgi w postępowaniu klasyfikacyjnym

1. Z pominięciem postępowania klasyfikacyjnego przyjmuje się laureatów oraz finalistów olimpiad stopnia centralnego:

  1. Biologiczna
  2. Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w bloku: Technologia żywności
  3. Wiedzy o Żywieniu i Żywności
  4. Wiedzy o Żywności

2. Z pominięciem postępowania klasyfikacyjnego przyjmuje się laureatów konkursów międzynarodowych i ogólnopolskich:

  1. Indeks dla rolnika